ພາບໃຫຍ່: ເຟສບຸກໄດ້ປະກາດເບິ່ງລາຍລະອຽດກ່ຽວກັບວິທີທີ່ແອັບ its ຂອງມັນມີຄວາມມ່ວນແລະວິທີທີ່ມັນໃຊ້ຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ພື້ນຫລັງຈາກໂທລະສັບສະຫຼາດຂອງທ່ານ. ນີ້ແມ່ນມາກ່ອນ Apple ເລີ່ມປ່ອຍລະບົບປະຕິບັດການມືຖືລຸ້ນ ໃໝ່ ລ້າສຸດ; ນີ້ເຕືອນຜູ້ໃຊ້ກ່ຽວກັບແອັບ using ທີ່ໃຊ້ຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ໃນພື້ນຫລັງແລະຂໍອະນຸຍາດໃນແຕ່ລະຄັ້ງ. ສິ່ງທີ່ ໜ້າ ສົນໃຈ, ຍັກໃຫຍ່ຂອງສັງຄົມມີຄວາມໂປ່ງໃສກ່ຽວກັບວິທີທາງເລືອກຕ່າງໆໃນການເກັບ ກຳ ຂໍ້ມູນນັ້ນ "ໂດຍໃຊ້ຂໍ້ມູນກ່ຽວກັບການເຊັກອິນ, ເຫດການແລະການເຊື່ອມຕໍ່ອິນເຕີເນັດຂອງທ່ານ".

iOS 13 ລຸ້ນ Apple ຂອງ Apple ກໍ່ມີພຽງແຕ່ປະມານແຈ ສຸມໃສ່ຄວາມເປັນສ່ວນຕົວນີ້ແມ່ນ ໜຶ່ງ ໃນຈຸດເດັ່ນຂອງ WWDC 2019 ໃນຕົ້ນປີນີ້. ຕາມທໍາມະຊາດ, ນີ້ຈະມີຜົນກະທົບຕໍ່ແອັບແລະບໍລິການທີ່ຕ້ອງການການເຂົ້າເຖິງຂໍ້ມູນສ່ວນຕົວຂອງທ່ານ.

ນັ້ນແມ່ນເຫດຜົນທີ່ວ່າ Facebook ບໍ່ດົນມານີ້ ບົດຂຽນບລັອກ ມັນອະທິບາຍເຖິງວິທີການປ່ຽນແປງທີ່ Apple ນຳ ສະ ເໜີ ໃນລະບົບປະຕິບັດການມືຖືຫຼ້າສຸດຂອງມັນຈະລົບກວນການເຂົ້າເຖິງທີ່ຄົງທີ່ຂອງສະຖານທີ່ທີ່ແນ່ນອນຂອງທ່ານ. ສຳ ລັບຜູ້ທີ່ບໍ່ຮູ້, iOS 13 ສະແດງການແຈ້ງເຕືອນທີ່ປາກົດຂື້ນທຸກຄັ້ງທີ່ແອັບ-ຂອງພາກສ່ວນທີສາມຕ້ອງການໃຊ້ສະຖານທີ່ຂອງທ່ານໃນພື້ນຫລັງ. ມັນຍັງຈະສະ ເໜີ ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມກັບແຜນທີ່ທີ່ທ່ານສາມາດເບິ່ງປະຫວັດສະຖານທີ່ທີ່ແອັບ a ສະເພາະສາມາດເຂົ້າເຖິງໄດ້.

ຜູ້ໃຊ້ສາມາດເລືອກທີ່ຈະອະນຸຍາດໃຫ້ເຂົ້າໃຊ້ແອັບ-ໜຶ່ງ ຄັ້ງຫຼືອະນຸຍາດໃຫ້ແອັບ to ຈັດຫາຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ໄດ້ຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງຕາມຄວາມຕ້ອງການ.

ເຟສບຸກມີຄວາມກັງວົນເປັນພິເສດວ່າຜູ້ໃຊ້ ກຳ ລັງໄດ້ຮັບຄວາມເຂົ້າໃຈຫຼາຍຂື້ນກ່ຽວກັບຄວາມເພິ່ງພໍໃຈຂອງແອັບ on ໃນຂໍ້ມູນນີ້, ສະນັ້ນໂດຍການຈັດການຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ຂອງພວກເຂົາ, ເຟສບຸກໄດ້ເນັ້ນ ໜັກ ເຖິງຄວາມມຸ້ງ ໝັ້ນ ຂອງຕົນຕໍ່ຄວາມເປັນສ່ວນຕົວ, ໂດຍສັນຍາວ່າຈະຄວບຄຸມຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ໄດ້ຢ່າງຖືກຕ້ອງ. ຕັ້ງຄ່າພາຍໃນແອັບພລິເຄຊັນ.




ມັນຄວນຈະກ່າວເຖິງວ່າຍັກໃຫຍ່ຂອງສັງຄົມມີທາງອອກ ສຳ ລັບຂໍ້ ຈຳ ກັດເຊິ່ງຈະຊ່ວຍໃຫ້ທ່ານມີແນວຄິດທົ່ວໄປກ່ຽວກັບສະຖານທີ່ຂອງທ່ານໂດຍການເບິ່ງເຫດການ, ການເຊັກອິນແລະການເຊື່ອມຕໍ່ອິນເຕີເນັດຂອງທ່ານ. ເຟສບຸກເຊື່ອວ່າເວທີຂອງມັນສາມາດສ່ອງແສງໄດ້ຖ້າຜູ້ໃຊ້ສາມາດເຂົ້າເຖິງສະຖານທີ່ຂອງພວກເຂົາ, ແຕ່ວ່ານີ້ເບິ່ງຄືວ່າເປັນຄວາມພະຍາຍາມທີ່ຈະສະແດງຄວາມໂປ່ງໃສກ່ອນທີ່ປະຊາຊົນຈະຮູ້ວ່າພວກເຂົາຖືກເບິ່ງຫຼາຍປານໃດເຖິງແມ່ນວ່າພວກເຂົາບໍ່ໄດ້ໃຊ້ແອັບ directly ໂດຍກົງ.