ເປັນຫຍັງມັນຈຶ່ງ ສຳ ຄັນ? ບໍລິສັດ Apple ໄດ້ຮັບ ຕຳ ແໜ່ງ ເປັນບໍລິສັດເຕັກໂນໂລຢີທີ່ເຄົາລົບແລະປົກປ້ອງຄວາມເປັນສ່ວນຕົວຂອງຜູ້ໃຊ້ຂອງມັນມາດົນນານແລ້ວ, ສະນັ້ນນີ້ບໍ່ແມ່ນຂ່າວດີ. ອີງຕາມນັກຄົ້ນຄວ້າດ້ານຄວາມປອດໄພ, iPhone 11 ຈະລວບລວມຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ຂອງທ່ານເຖິງແມ່ນວ່າທ່ານບໍ່ຕ້ອງການກໍ່ຕາມ.

KrebsOnSecurityທ່ານ Dan Brian Krebs ກ່າວວ່າ iPhone 11 Pro "ຄົ້ນຫາຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ຂອງຜູ້ໃຊ້ຢ່າງຖີ່ຖ້ວນ, ເຖິງແມ່ນວ່າທຸກໆແອັບ apps ແລະບໍລິການລະບົບໃນໂທລະສັບຖືກຕັ້ງເປັນສ່ວນບຸກຄົນເພື່ອບໍ່ເຄີຍຂໍຂໍ້ມູນນີ້." Apple ກ່າວວ່ານີ້ບໍ່ແມ່ນຄວາມຜິດພາດແຕ່ເປັນການອອກແບບ.

ຜູ້ໃຊ້ສາມາດປິດບໍລິການສະຖານທີ່ທັງ ໝົດ ໃນ iPhone ໂດຍເຂົ້າໄປທີ່ Settings> ຄວາມເປັນສ່ວນຕົວ> ບໍລິການສະຖານທີ່ແລະປ່ຽນຕົວເລືອກ. ສຳ ລັບຜູ້ທີ່ບໍ່ຕ້ອງການການປິດກັ້ນທັງ ໝົດ, ມັນຍັງສາມາດປິດບໍລິການສະຖານທີ່ ສຳ ລັບແຕ່ລະແອັບແລະບໍລິການລະບົບ. ແຕ່ Krebs ໃຫ້ຂໍ້ສັງເກດວ່າ“ ໃນຮູບແບບນີ້ມີບາງບໍລິການລະບົບ (ແລະບາງລຸ້ນ iPhone 11 ອື່ນໆ) ທີ່ຮ້ອງຂໍຂໍ້ມູນສະຖານທີ່ແລະບໍ່ສາມາດຖືກປິດໃຊ້ໂດຍຜູ້ໃຊ້ໂດຍບໍ່ຕ້ອງປິດການບໍລິການສະຖານທີ່.

ເພາະສະນັ້ນ, ເຖິງແມ່ນວ່າທ່ານຈະປິດການບໍລິການສະຖານທີ່ ສຳ ລັບແຕ່ລະໂປແກຼມການບໍລິການແລະລະບົບ, ແຕ່ລະມືຖືບາງຄັ້ງກໍ່ຈະຄົ້ນຫາທີ່ຢູ່ຂອງທ່ານ. ວິທີດຽວທີ່ຈະຢຸດມັນໄດ້ຢ່າງສິ້ນເຊີງແມ່ນການປ່ຽນການຕັ້ງຄ່າຫລັກ ສຳ ລັບການບໍລິການສະຖານທີ່ເພື່ອປິດ.

Apple ກ່າວໃນຖະແຫຼງການວ່ານີ້ບໍ່ແມ່ນບັນຫາດ້ານຄວາມປອດໄພ. ວິສະວະກອນຂອງບໍລິສັດຂຽນວ່າ "ພວກເຮົາບໍ່ເຫັນຜົນກະທົບດ້ານຄວາມປອດໄພຢ່າງແທ້ຈິງ". “ ສັນຍາລັກສະຖານທີ່ບໍລິການສະຖານທີ່ຄາດວ່າຈະປາກົດຢູ່ແຖບສະຖານະເມື່ອບໍລິການສະຖານທີ່ເປີດໃຊ້ງານ. ຮູບສັນຍາລັກຈະປາກົດຢູ່ໃນການຕັ້ງຄ່າ ສຳ ລັບການບໍລິການລະບົບທີ່ບໍ່ມີການປິດໃຊ້ງານ. ""

ການປິດການຕັ້ງຄ່າຫລັກ ສຳ ລັບການບໍລິການສະຖານທີ່ແມ່ນງ່າຍພຽງພໍ, ແຕ່ຖ້າຜູ້ໃຊ້ເລືອກໃຊ້ແອັບ single ດຽວຄື Maps ເພື່ອໃຊ້ຄຸນສົມບັດ, ພວກເຂົາຄາດຫວັງວ່າແອັບ to ນີ້ຈະເປັນແອັບ only ດຽວທີ່ເຂົ້າເຖິງສະຖານທີ່ຂອງພວກເຂົາ.




ໃນຕົ້ນອາທິດນີ້, Apple ຍອມຮັບ ມັນແມ່ນ ສຳ ລັບ MacBook Pros ຂະ ໜາດ 13 ນິ້ວທີ່ຈະປິດລົງໂດຍບໍ່ຄາດຝັນ.